Bisnis

Internet Profesional & Rangkaian Penyelesaian

Kawalan tembakan kabel tidak mempunyai kelajuan yang sama potensi dan kehandalan sebagai serat, tetapi kabel yang Internet masih merupakan salah satu yang paling cepat jenis Internet. Paling kabel pembekal menawarkan pelbagai kelajuan pilihan, termasuk Gigabit pelan dengan kelajuan muat turun sekitar 940 Pengguna. Bagaimanapun, naik kecepatan yang benar-benar cerita yang berbeda, seperti beberapa pembekal menyampaikan naik kelajuan di atas 50 Pengguna. Kelajuan kehandalan juga boleh menjadi masalah dengan kabel Internet, seperti kawalan tembakan kabel terdedah kepada kesesakan rangkaian dan perlahan kecepatan, terutama pada penggunaan puncak kali. Hilir dan hulu kelajuan untuk satelit jalur bergantung pada beberapa faktor, termasuk dibeli pembekal dan pakej perkhidmatan, pengguna garis penglihatan ke satelit yang mengorbit, dan cuaca. Biasanya, seorang pengguna boleh mengharapkan untuk menerima pada kelajuan tentang 500 Langkah dan hantar pada kecepatan kira-kira 80-Langkah.

SkyMuster adalah nama untuk NBN satelit Internet perkhidmatan, direka untuk wilayah dan jauh Australia untuk memberikan akses Internet. Ia bergantung pada sebuah antena atau hidangan pada bangunan untuk menerima data dan hantar ke satelit, dengan satelit mengirim maklumat ke tanah stesen. Ia adalah lebih perlahan Internet perkhidmatan daripada darat dan lain-lain teknologi Internet. Dengan ini jenis sambungan Internet, seorang operator akan menghubungkan anda router atau hotspot ke menara sel yang berdekatan dengan anda, hanya seperti telefon anda. Kelajuan boleh bergantung pada di mana anda tinggal dan bagaimana menutup anda ke menara, tapi mungkin akan lebih cepat daripada dengan tetap sambungan tanpa wayar. Untuk menyambung ke Internet, anda harus memiliki akses ke provider Internet yang bertindak sebagai perantara antara anda dan Internet.

Paling Isp menawarkan jalur akses Internet melalui kabel, DSL atau serat sambungan. Jika anda terhubung ke Internet menggunakan isyarat Wi-Fi awam, Wi-Fi masih terhubung ke provider Internet yang memberikan akses Internet. Selular data menara perlu untuk menyambung ke provider Internet untuk memberikan perangkat yang terhubung akses ke Internet.

Kecepatan maksimum adalah 200 Pengguna, yang cukup, tapi tidak secepat kabel serat atau Internet. Baca 1,925 ulasan Menawarkan Internet, TV, telepon rumah dan bergerak perkhidmatan lebih rangkaian jalur. Tidak memerlukan kontrak jangka panjang dan ini boleh didapati dalam 44 syarikat. Bagaimanapun, jika anda menonton sepanjang akhir pekan dan melebihi data anda cap, anda satelit pembekal akan throttle kelajuan untuk 1 3 Pengguna, menyebabkan masalah dengan streaming dan lain-lain aktiviti Internet. Satelit bekerja di sebuah relay sistem yang sama dengan satelit Internet, tetapi menggunakan satu set-kotak atas dan TV bukannya modem dan Internet yang membolehkan anda.

Jika anda ingin bekerja atau belajar dari rumah, stream HD video atau bermain online, sambungan internet di rumah adalah penting. Bagaimanapun, jika anda hanya memeriksa email dan gulungan di media sosial pada masa yang sama, anda mungkin bisa mendapatkan oleh dengan anda telefon bimbit pelan data. Jika serat Internet yang ada di kawasan anda, anda akan hampir selalu mendapat yang paling dipercayai kelajuan pada harga yang terbaik. Jika kau tidak bisa mendapatkan serat, anda berikutnya pilihan terbaik adalah kabel Internet, tetapi DSL mungkin menjadi pilihan yang lebih baik jika anda sedang mencari untuk murah pelan-pelan.

19% penduduk AMERIKA kehidupan di luar bandar—makna yang lebih dari 60 juta orang yang mungkin tidak mempunyai akses kepada bandar pilihan Internet. Starlink satelit Internet yang ada di kawasan semasa awam fasa ujian beta, yang boleh melanjutkan melalui 2022. Karena Starlink adalah sistem satelit tidak beroperasi sepenuhnya pada rendah-orbit Bumi, Starlink telah memberi amaran kepada pelanggan yang perkhidmatan gangguan boleh berlaku.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button